30 Haziran 2013 tarihinde İstanbul’un merkezinde gerçekleştirilen “Eşcinsel Onur Yürüyüşü”ne ait yayınları kaygıyla izledik.

Annesinin omuzlarında yürüyüşe katılan ve elinde toplum değerlerine meydan okuyan “Genel Ahlaksız” dövizini taşıyan yavrumuzun ve pankart tutan küçük yaşta bir erkek çocuğunun fotoğrafları; katılımcıların pornografik görüntüleri ve bu görüntülerin çocuk ve gençlerin ulaşabileceği medya kanallarında açıkça ve özdenetimden yoksun bir şekilde yayınlanması değerlerimiz ve çocuklarımızın geleceği açısından son derece endişe vericidir.

Ahlak bir toplumda birlikte yaşamanın kurallarını belirler, kişilere güven sağlar. Genel ahlaka yönelik bir meydan okuma, toplum değerlerine meydan okumadır.

Basın İlan Kurumu, Basın Ahlak Esasları hakkındaki, Genel Kurulun 129 nolu Kararı, 7 maddeden oluşmaktadır ve 18 Kasım 1994 yılında alınmıştır. Bu esaslarda; küçüklerin ve gençlerin toplum içinde, kişiliklerinin gelişmesini ve korunmasını olumsuz etkileyecek yayınlar ile ahlâka aykırı yayın yapılamaz ilkesi de düzenlenmiştir. Söz konusu ilkenin gereğinin yerine getirilmesi için Basın Konseyi ve Medya Etik Konseyi’ni göreve davet ediyoruz. Aşağıda isimleri bulunan Sivil Toplum Kuruluşları olarak genel ahlaka ve öz değerlerimize yönelik bu saldırıyı ve gerek internetten gerek yazılı basından sorumsuzca bu yürüyüşün fotoğraflarını paylaşan basını şiddetle kınıyoruz.

Komuoyuna Duyuru