III. GENEL MECLİS TOPLANTISI / İSTANBUL

STK Türkiye Aile Platformu (TÜRAP)’ın III. Genel Meclis Toplantısı 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Üsküdar Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Ömer Faruk Terzi, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve eşi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ataşehir Müftülüğü’nden 1 temsilci ve 1 basın temsilcisi başta olmak üzere 32 Üye STK’dan 90 temsilci, 27 Misafir STK’dan 75 temsilci iştirak etti.

Toplantının ilk günü “Modern Dünyadaki Aile Sorunlarına Genel Bir Bakış 2″ başlıklı panel düzenlendi. TÜRAP Kurucu Üyelerinden ve T KADBİR Yönetim Kurlu Başkanı Ayşe Serap Şahiner moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ayşen GÜRCAN “Türk Aile Yapısı ve Temel Sorunları”, Sosyal Ekonomik Araştırmalar Merkezi(SEKAM) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhanettin CAN “Aile ve Gençlik”, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fethi GÜNGÖR “İslam’da Aile ve Peygamber Efendimizin Aile Hayatı” başlıklı konularda tebliğ sundu.

TÜRAP Genel Koordinatörü Piyale Çitil, Genel Koordinatör Raporu ve ekleri görsel sunum eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

ÖZLENDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Pehlivan TÜRAP Birimi Türkiye STK Çocuk ve Genç Platformu (T-STK ÇOGEP) çalışmaları, İKADDER Yönetim Kurulu Başkanı Funda Akyol TÜRAP Toplumsal Cinsiyet ve Aile Komisyonu Çalışmaları, Regaip Bostan TÜRAP Bağımlılıkla Mücadele Platformu (TÜBAM-P) çalışmaları, Mukadder Bahadır Türkiye Çocuk Evleri Platformu (TÜÇEV-P) çalışmaları hakkında bilgi verdi.

GÜLDER Yönetim Kurulu Başkanı Büşra Kafadar tarafından Danışman/ Denetleme Grubu (DDG) Raporu sunuldu.

Genel Koordinatör ve Genel Koordinatör Vekili, Genel Sekreter, Vekili ve Genel Merkezi Üstlenen STK ve DDG Seçimleri gerçekleşti:

Genel Koordinatör: Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı (HEKVA) Yönetim Kurulu Başkanı Pilyale Çitil

Genel Koordinatör Vekili: İKADDER Genel Sekteri Firdevs Tavukçu, HANDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hamdiye Katipoğlu

Genel Sekreter: İKADDER Yönetim Kurulu Başkanı Funda Akyol

Genel Sekreter Vekili: ÖZLENDER Genel Sekreteri ve İKADDER Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Şule Azaklı

Genel Merkez: İKADDER

DDG: Dr. Gülsen Ataseven, Büşra Kafadar, Ayşe Pehlivan

Seçimin ardından TÜRAP’a üye olmak isteyen STK’ların oylaması yapıldı. Bu oylama sonucunda Haseki Kadın Vakfı/HAKVA, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği, Süreyya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği/SÜREYYADER, Aydost Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği/AYDOST, Uluslararası Hakların Korunması ve Eğitim Derneği/HAKEDER, Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği/OKED, Anadolu Yakası Sivil Toplum Kuruluşları Platformu/AYSİT TÜRAP üyesi oldu.

Toplantının ikinci gününde, TÜRAP Genel Koordinatörü Piyale Çitil tarafından “TÜRAP En İyi Uygulamaları Yaygınlaştırma Programı” sonuçları açıklandı. İnsani Değerler Platformu (İDEP)’nun “Kampanyalar Projesi”, Aile Akademisi Derneği’nin “Önleyici Aile Eğitimi” projeleri ödülü kazandı.

TÜRAP Üye STK’lar kurumlarını tanıttılar.

Program İstanbul Boğaz’ı gezisi ile sona erdi.