II. GENEL MECLİS TOPLANTISI/MALATYA

TÜRAP II. Genel Meclis Toplantısı 10 Mayıs 2014’de Malatya’da, BİLSAM Kadın Platformu ev sahipliğinde, Grand Akkoza Otelde Genel Koordinatör Piyale Çitil moderatörlüğünde gerçekleşti.  Programa Türkiye’nin farklı illerinden aile ve aile bireylerine yönelik çalışan Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Sabah oturumu BİLSAM Kadın Platformu Yelda POLAT’ın Başkanlığındaki “Modern Dünyada Aileyi Tehdit Eden Sorunlara Genel Bir Bakış” başlıklı panelle başladı. Panelde;

Doç.Dr. Birgül CUMURCU“Çocuklarda ve Gençlerde Madde Bağımlılığı ve Çözüm Yolları”; Ayşe PEHLİVAN “Anlaşılmak ve Anlamak İstiyorum Ailede İletişim” ; Funda OZAN AKYOL “ Toplumsal Cinsiyet ve Eşcinselliğin Yaygınlaştırılmasına Karşı TÜRAP’ın Duruşu” başlıklarında sunum yaptı.

TÜRAP’ın vizyon ve misyonu doğrultusunda hazırlanan “TÜRAP Üyelerinin En İyi Uygulamalarını Yaygınlaştırma Programı” ilan edildi. Bu Program,  “Ahlak, Aile ve Toplum” başlıkları altındaki çalışmalarda TÜRAP üyelerinin en iyi uygulamalarını, belirlemek, desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla oluşturulmuştur.

Toplantıda “Toplumsal Cinsiyet ve Aile Komisyonu” , “Bağımlılık Mücadele Komisyonu” çalışmaları değerlendirildi, TÜRAP Ortak Projesi olan Aile Odaklı Medya İzleme ve Değerlendirme Projesi hakkında bilgi sunuldu.

Gelecek dönem TÜRAP etkinlikleri ile ilgili müzakere yapıldı.

Yapılan seçim sonucunda görev dağılımı aşağıdaki şekilde gerçekleşti:

  • Genel Koordinatör:Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı (HEKVA) Başkanı Piyale Çitil,
  • Genel Koordinatör Vekili:Genç Diyalog Grubu Başkanı Firdevs Tavukçu,
  • Genel Koordinatör Vekili:Bağımsız Yaşam Derneği Koordinatörü Regaip Bostan
  • Genel Sekreterliği Üstlenen Kurum:İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği
  • Genel Sekreter:İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği Başkanı Funda Ozan Akyol,
  • Genel Sekreter Vekili:Özlenen Çocuk Derneği Genel Sekreteri Hülya Şule Azaklı,
  • Danışman Denetleme Grubu: Gülsen Ataseven, Büşra Filiz Kafadar, Ayşe Pehlivan