I. GENEL MECLİS TOPLANTISI /ANKARA

Aile ve aile bireylerine yönelik çalışan gönüllü kuruluşların bir araya gelmesi ile kurulan TÜRAP, I. Genel Meclis Toplantısını 21 Haziran 2013 tarihinde Ankara’da, Türkiye Kadınlar Dayanışma ve Kültür Birliği (T. KAD-BİR) ev sahipliğinde, Altınpark Belediye Evi Park Restoran’da gerçekleştirdi.

Toplantıya, TÜRAP üyelerinden 31 STK’ dan 37 temsilci; misafir statüsünde 17 STK, 5 kurum, 3 Basın-Yayın kuruluşundan toplam 109 kişi iştirak etti.

Programı, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Müsteşar Ahmet Zahteroğulları, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu ve eşi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Mamak Belediye Başkanının Eşi Zeliha Akgül de izledi.

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, aileye ve evlilik kurumuna verdikleri destekler hakkında bilgi paylaştı. Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının eşi Nevin Gökçek, aile kurumunun ve bu kapsamda TÜRAP çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in aile kurumuna verdiği destek dolayısıyla hazırlanan plaket Bakanlık Müsteşarına verildi. 1 Yıllık pilot çalışmada Genel Koordinatörlük sürecini tamamlayan Ayşe Serap Şahiner’e TÜRAP adına plaket takdim edildi.

Yapılan oylamayla 2013-2014 dönemi için görev paylaşımı yapıldı:

Bu kapsamda TÜRAP Genel Koordinatörlüğünü Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı (HEKVA) Yönetim Kurulu Başkanı Piyale Çitil, Genel Koordinatör Vekilliğini Aile Araştırmaları Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kılıçarslan ve Yuva Kurma ve Aileyi Koruma Derneği Eğitim Komisyonu Başkanı Yasemin Davarcı, Genel Sekreterliği Özlenen Çocuk Derneği Genel Sekreteri Hülya Şule Azaklı, Genel Sekreter Vekilliğini Genç Diyalog Grubu- Eş Başkanı Firdevs Tavukçu üstlendi.