II. İSTİŞARE GRUBU İL TOPLANTISI / İZMİR

Toplantı 9 Mart 2013 tarihinde İzmir’de İmam Hatipliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İMHAD) ev sahipliğinde Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde Genel Koordinatör Ayşe Serap Şahiner moderatörlüğünde yapıldı.

Programa, TÜRAP Katılımcısı 24 STK’dan 31 kişi; misafir statüsünde 10 STK, 1 Kamu Kurumu, 1 Basın-Yayın kuruluş temsilcisi olmak üzere toplam 63 kişi katıldı. Temsilciler; yaka kartlarını, oy çubuklarını ve içinde dokümanların bulunduğu dosyalarını alarak toplantıya katıldılar.

Toplantıda Genel Koordinatör Raporu Ayşe Serap Şahiner, Genel Sekreter Raporu, Danışman Denetleme Grubu Raporu ve TÜRAP Destek Hizmetleri Raporu Funda Akyol tarafından sunuldu. İzmir İmam Hatipliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İMHAD) Genel Başkanı Burhanettin Kansızoğlu ev sahibi kuruluş olarak dernek çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

TÜRAP ortak projesi olan “Çocuk İstismarını Önlemede 14 Güvenlik Kuralı” Projesi hakkında Özlenen Çocuk Derneği (ÖZLENDER/İstanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Pehlivan katılımcıları bilgilendirdi. TÜRAP Genel Sekreteri Funda Akyol, proje yapımcısı olan Çocuk Suçlarını Önleme Derneği Başkan Yardımcısı Gülhan Şişman ve dernek çalışmaları hakkında katılımcılara kısaca bilgi verdi. Hanımlar İlim ve Kültür Derneği (HİKDE/İstanbul) katılımcısı Semra Aydın Avşar, HİKDE’nin “Çocuk İstismarını Önlemede 14 Güvenlik Kuralı” projesinin Avrupa fonlarından faydalanması için destek sağlayabileceklerini ifade etti.

TÜRAP ortak projesi olan “Yaşam Boyu Aile Eğitimi Projesi” hakkında Türkiye Kadınlar Kültür ve Dayanışma Birliği (T-KAD-BİR/Ankara) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Serap Şahiner katılımcıları bilgilendirdi. Proje kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.

TÜRAP ortak projesi olan “Aile Odaklı Medya İzleme ve Değerlendirme Projesi (Ailemiz-P)” hakkında İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği (İKADDER) Yönetim Kurulu Başkanı Funda Akyol katılımcıları bilgilendirdi. “Ailemiz Projesi Rehberi”ni sunum eşliğinde tanıttı.

3-6 Mart 2013 tarihlerinde Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu’nun 57. Oturumu kapsamında New York’ta yapılan toplantıya T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in teknik komitesinde katılan Piyale Çitil izlenimlerini paylaştı. Bu toplantıda TÜRAP katılımcılarından İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği (İKADDER) ile Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı(HEKVA/İstanbul)’nı temsil ettiğini belirtti.

Gökkuşağı İstanbul Kadın Kuruluşları Platformu(GİKAP/İstanbul)’ndan Dr. Gülsen Ataseven, katıldığı 5 günlük Azerbaycan programı kapsamında STK’larla kurduğu temasları paylaştı. Azerbaycan’da çocuk, genç ve ailelere yönelik hazırlanan dergi ve yayınlar hakkında bilgi verdi.

TÜRAP İstişare Grubu II. İl/İzmir Toplantısı kapsamında Çocuk Genç ve Aile Birimi STK ÇOGEP Mart Ayı Toplantısı Ayşe Pehlivan koordinatörlüğünde yapıldı. Toplantıda STK-ÇOGEP hakkında bilgilendirme yapıldı. Platforma katılım prosedürü anlatılarak Şubat ayı toplantısında alınan kararlar katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıda TÜRAP Katılımcıları çalıştay için 3 gruba ayrıldı. Gruplarda yer alan katılımcılar kurum çalışmaları ve TÜRAP gelecek dönem faaliyetleri ile ilgili düşünce ve önerilerini rapor halinde belirttiler.

Toplantı sonrası İzmir İmam Hatipliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İMHAD) organizasyonuyla Selahaddin Akçiçek Kültür Merkezi’nde “Moda ve Moda Üzerinden Günümüzde Müslüman Kadının İmajı” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde aşağıdaki konu ve konuşmacılar yer aldı:

  • Modern Zamanda Kadın, Aile ve Toplum-Dr. Serpil BAŞAR
  • Medya ve Modada Kadın İmajı ve Tesettür-Dr. Ayten EROL
  • İslam’da Ailenin Sosyal Korunması-Prof. Dr. Rıza SAVAŞ